Agenda 21 - Diputació d'Alacant

Diputació d'Alacant

Com sorgeix el Desenvolupament Sostenible

El concepte de Sostenibilitat apareix per primera vegada en 1987 en l'Informe Brundtland "El nostre futur comú". Des d'aquest moment, la sostenibilitat va ser un referent per al desenvolupament, convertint-se en el desafiament a arribar a pels Governs nacionals, regionals i locals de tot el món.

Sostenibilitat: Desenvolupament que satisfà les necessitats presents sense comprometre la possibilitat que les generacions futures puguen satisfer les seues". Informe Brundtland "El nostre futur comú".

Fruit d'aquest interès, en la Conferència de Nacions Unides sobre Medi ambient i Desenvolupament (Rio de Janeiro, 1992), al costat de documents de gran rellevància com la Declaració de Rio sobre el Medi ambient i el Desenvolupament, es va aprovar un programa d'acció global per al desenvolupament sostenible, denominat Programa 21 (més conegut com "Agenda 21"). En ell es ressalta la transcendència del local per a abordar els problemes de caràcter global, convidant a totes les comunitats locals del món a crear la seva pròpia versió d'agenda 21, una agenda 21 local.

Cronología de eventos

Gràfic: Cronologia d'esdeveniments
(prem sobre la foto per a ampliar-la)

En resposta a aquesta crida, diversos municipis i regions d'Europa van subscriure en 1994, en el marc de la I Conferència Europea sobre Ciutats Sostenibles la Carta de les Ciutats Europees cap a la Sostenibilitat (Carta de Aalborg) i van iniciar el procés de crear les seves pròpies agendes 21 locals.

Posteriorment s'ha realitzat altra sèrie de Conferències internacionals en el marc de la Campanya Europea de Ciutats Sostenibles.

©Exma. Diputació d'Alacant | redagenda21@dip-alicante.es | nota legal